Til toppen

FORTYNNINGSVÆSKE INRA 96 200 ml

Produktnummer: 10725
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

Artikkel 1: INRA 96: et velkjent sædmedium for konservering av hestesæd.

 

INRA 96 er et velkjent sædforlengelses- og konserveringsmedium for hest som produseres av IMV Technologies i et anlegg som arbeider under ISO9001:2015. Det er et sterilt, bruksklart medium som er formulert med micellære melkeproteiner. Disse proteinene er svært beskyttende for sædcellene og kan opprettholde fruktbarhetspotensialet i hestesæd i opptil 48 timer. INRA 96 er kjent for å fungere svært godt til konservering av hestesæd ved 15 grader Celsius og 4 grader Celsius.

 

INRA 96 inneholder antibiotika som penicillin og gentamicin og et soppdrepende middel kjent som amfotericin B. Disse komponentene gir effektiv beskyttelse mot bakterie- og soppforurensning under lagring og transport av hestesæd. INRA96 er kjent for sin evne til å konservere sæd fra selv de vanskeligste hingster, noe som gjør det til et velkjent valg for veterinærer, oppdrettere og hingsteeiere.

 

Bruken av INRA 96 er en viktig del av hesteavlsprogrammene, siden det gjør det mulig å transportere hingstesæd over lange avstander uten at det går ut over kvaliteten. I tillegg bidrar det til å sikre tilgjengeligheten av sæd av høy kvalitet fra verdifulle hingster, selv når de ikke er til stede på avlsgården. INRA 96 har blitt bransjens ledende sædforlenger og konserveringsmiddel for hest, og effektiviteten er dokumentert i en rekke studier og feltforsøk.

 

INRA 96 er et pålitelig og effektivt ekstenderings- og konserveringsmedium for hestesæd som er mye brukt i hesteindustrien. Formuleringen med micellære melkeproteiner, antibiotika og et soppdrepende middel gir utmerket beskyttelse av hestesæd under lagring og transport. INRA 96 er velkjent for sin evne til å opprettholde fruktbarhetspotensialet til hestesæd i opptil 48 timer, noe som gjør det til et viktig aspekt i hesteavlsprogrammer. Effektiviteten er dokumentert i en rekke studier og feltforsøk, noe som gjør det til det ledende valget for hingsteeiere, oppdrettere og veterinærer i hestebransjen.

 

Artikkel 2 | Publikasjoner med dokumenterte resultater av INRA 96-effektivitet

 

Une image contenant diagramme

Description générée automatiquement

 

 

Barrier Battut et al, 2016 identifiserte in vitro parametere som er korrelert med fruktbarheten til hingstesæd. Disse inkluderte blant annet progressiv motilitet og rett linje, levedyktige sædceller og morfologi.

Ulike studier har sammenlignet effektiviteten til INRA 96 med andre sædforlengere for hingster. INRA 96 har gjennomgående vist seg å være overlegen eller minst like effektiv som andre ekstendere som skummet melk eller hjemmelagde medier.

Her er en liste over ulike resultater du kan lese i disse publikasjonene:

  • Spermienes progressive motilitet er betydelig bedre i INRA 96 enn i skummetmelk eller hjemmelaget medium, og minst like god i kaseinbasert medium opp til 48 til 72 timers lagring. (Batellier et al, 2001 & LeFrapper et al, 2010 & Fedorka et al, 2014 & Rečková et al, 2022).
  • Spermienes levedyktighet (eller Sperm Intact Membrane) er betydelig bedre i INRA 96 enn i skummetmelk eller hjemmelaget medium, og noen kaseinbaserte medium opp til 48 timers lagring. (Rečková et al, 2022).
  • Sædcellenes morfologi er bedre i INRA 96- og kaseinbasert medium enn i skummetmelkbasert medium (Rečková et al, 2022).
  • Ifølge Rečková (2022) er INRA96 mye bedre når det gjelder sædkvalitet in vitro enn skummetmelkbasert medium eller hjemmelaget medium, og litt bedre enn det andre kaseinbaserte mediet.

 

 

Disse resultatene indikerer at INRA 96 er en effektiv løsning for sædkonservering ved reproduksjon hos hest, ettersom det bidrar til å opprettholde sædkvaliteten og -funksjonen under lagring og transport, noe som resulterer i bedre fruktbarhetsresultater sammenlignet med skummetmelkmedium (Batellier et al, 2001).

 

-Denne teksten er oversatt ved hjelp av DeepL, feil kan forekomme. Du kan lese orginalen her: INRA96